En år er snart over, og vi er klare til å ta tak i det neste sammen med dere.

Fra foreningen ønsker vi deg og de rundt deg alt godt på vei inn mot romjul og nyttår. 

Vi ønsker å takk alle som støtter oss, tar del i arbeidet og våre medlemmer – vår dialog med dere.

Vi er spesielt stolte av webinarene vi har gjennomført de to siste årene sammen med Rådet for psykisk helse med midler fra Stiftelsen Dam. Hvor Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, Treningslegen Ole Petter Hjelle med flere har bidratt. Disse videoene har nådd ut til flere tusen og vi er enormt takknemlige for alle som engasjerer seg, stiller gode spørsmål og deler videre. 

Julen kan være god, grei eller ikke så lett eller alt det motsatte av godt. Som forening hører vi ofte blandede følelser fra dere medlemmer opp mot julen, men en forskjell i år er vår opplevelse at vi hører det fra flere rundt oss. Det står i alle aviser. Dette gir en anledning for alle å finne noe de kan bidra med eller dele. For om årsaken til din og de rundt seg sin motbakke er traumer eller en utfordrende hverdag? Så kan små grep glede og bedre dagen til de rundt oss. Finn glede i de små tingene og ta julen i omganger. 

Å hjelpe andre gir også verdi for en selv. Vi er imponert av måten medlemmene våre finner sammen i selvhjelpsgruppen, og stiller opp for hverandre. Dette ønsker vi å heie litt ekstra på i år.

Dette nyåret vil vi også oppmuntre dere, deres nettverk og lokalmiljøer om å tone ned bruken av nyttårsraketter. Vi har årlig en sak om dette (lenke), men i året er behovet større. Vi har for tiden mange naboer på besøk, fordi deres hjemland Ukraina står i krig. Kanskje i år er året for å bytte fyrverkeri med stjerneskudd? 

Takk Maria Kjos Fonn for alt det gode du har bidratt med i styret og som talsperson, og vi ønsker deg lykke til videre

Foreningen går inn i en ny fase med ny styreleder, og ser med stor entusiasme frem mot å ta tak i 2023 sammen med styre og sammen med dere medlemmer.

Igjen minner vi om å se etter gleden i de små tingene, og sender varme hilsener fra alle oss i styret i Landsforeningen for PTSD. 

Husk at du kan nå oss på post@ptsdnor.no, og at det finnes massevis av spennende videoer og artikler på nettsiden vår www.ptsdnor.no

God jul og godt nyttår!