Hvordan løse ensomhet etter et manipulerende forhold, fra egen erfaring


Har du vært i et manipulerende og tungt forhold så kan dette gjøre at du føler deg ekstra ensom etterpå. Du har kanskje blitt brukt, tråkket på og føler deg helt emosjonelt utmattet. Jeg har selv vært der, og vet hvordan det føles. Og jeg visste det ikke selv engang når jeg var i det. Det gikk lang tid for meg å se og innse at den jeg var sammen med, ikke behandlet meg bra.

Men det går an å begynne å slippe inn både kjærligheten og gleden igjen. Og sakte men sikker begynne å bygge deg selv opp med personlig utvikling, selv-kjærlighet og spirituell vekst.

Rett og slett bygge opp aksepten og kjærligheten for deg selv, sette grenser, tiltrekke deg de rette forholdene og stole på folk igjen. Bygge opp forholdet til deg deg selv og andre igjen.

Kunne senke skuldrene, slippe på stresset og angsten og slippe inn alt det som er godt. Kunne heale deg selv, dine forhold og din angst.

Nedenfor vil jeg gjerne komme med noen tips rundt alt dette. Jeg vil gjerne prate mer om hva ensomhet faktisk her. Og også hva tilknytning angst er, og hva som gjør at det utvikler seg. I tillegg også hva som er grunnen til at du kanskje tiltrekker deg manipulerende og destruktive forhold. Hva kan du gjøre for å få det bedre, heale deg selv og tiltrekke deg bedre og kjærlighetsfylte forhold.

Hva er ensomhet?

Etter min erfaring så kan du beskrive ensomhet på mange måter. Du kan føle deg ensom fordi du har mange folk rundt deg, men føler at ingen forstår deg eller ser deg for den du er. Eller du kan føle deg ensom fordi du rett og slett ikke har noen rundt deg.

Du har kanskje ingen særlige nære venner, familie eller lignende.

Jeg mener også at dette har mye med tankene dine å gjøre. Hva fokuserer og tenker du på? Hva sier du til deg selv? Viser du deg selv selv-kjærlighet, selv-aksept og selvrespekt, eller det motsatte?

Jo mer du på en måte tenker at du er separat fra alt annet, jo mer ensom vil du også føle deg. Selv om du har masse folk rundt, og selv om du kanskje også har venner og familie.

Hva er grunnen til at du kan føle deg ekstra ensom etter et manipulerende forhold?

Et manipulerende forhold kan være ekstremt skadelig for deg. Både når det gjelder psykisk og fysisk. Om du har vært sammen med en slik person så er fellesnevneren at du føler deg mest sannsynlig tråkket på, brukt, ikke sett og ikke hørt.

Jeg husker at ting bygget seg opp og jeg overreagerte på ting etter mye frustrasjonen, smerten og respektløsheten. Som gjorde at jeg virket som den “gale” og han ikke hadde gjort “noe galt”. Når det i virkeligheten var han som misbrukte emosjonelt, men han får det til å virke annerledes. Dette kalles “gaslighting” og er en klassisk teknikk en som manipulerer bruker. Jeg husker også at jeg tenke hva kan jeg gjøre annerledes for at dette ikke skal skje igjen. For på det stadiet så viste ikke jeg at dette var et manipulerende og ødeleggende forhold.

Jeg har selv vært der, så vet godt hvordan det føles og hvordan det er etter å ha være i et manipulerende forhold. Dette skaper traumer og PTSD for meg. Men det handler om å ta et skritt av gangen. Et skritt hver dag for å bygge deg selv opp igjen.

Sender deg mange gode tanker.

Stor gledesklem fra, Nina Lundgård
Angst og Forhold Coach, spirituell Blogger, medlem i foreningen